Kinderboeken

Elise, vlucht niet!

Elise, een meisje uit Paramaribo, is elf jaar en zit in groep zeven. Ze maakt mooie dingen mee, maar komt ook in aanraking met verdriet, dreigingen en angst. Elise en haar zusje krijgen het vooral moeilijk wanneer op een dag hun moeder en hun jongste broertje niet thuiskomen. Schijnbaar komt er een oplossing als haar een aanlokkelijk voorstel gedaan wordt. Hoe moeilijk is het om te kiezen. Vlucht Elise in een wereld van mooie schijn of niet?

Een prachtig sfeervol geschreven boek voor kinderen van 12 jaar en ouder. Japke de Kraker-van Abbema heeft een aantal jaren in Suriname gewoond. Daardoor weet ze bijzonder goed de sfeer van het land en het leven in een tropisch klimaat te tekenen. Van haar hand verscheen eerder Paradijs in tranen.

Uitgeverij: www.kok.nl
ISBN 139789029711500

€ 7,25 | bol.com

Vlucht uit Turkije

‘Het is pikdonker geworden; een maanloze nacht. Haast is geboden. Mocht iemand het inladen van de wagen opmerken, ondanks het duister, dan is de familie reddeloos verloren. Zwijgend, ordelijk en uiterst vlug worden de laatste voorbereidingen voor de vlucht getroffen. Talloze malen is het vertrek tot in detail doorgesproken. Nu is het zover…’ In een klein dorpje in het prachtige Zuidoost-Turkije woont Yusuf Bakyr. Wat kan hij meer wensen dan herder te worden, net als zijn broer Yakub, hier in dit prachtige bergland? Maar voor de familie Bakyr breekt een donkere tijd aan. Van de christenen, die al sinds de zendingsreizen van Paulus in Turkije wonen, is nu nog maar een handjevol over. Die christenfamilies worden niet zelden gedwarsboomd en bedreigd door een gedeelte van de machtige Turkse moslimbevolking. Yusuf krijgt het zwaar te verduren temidden van zijn klasgenoten. Op een kwade dag is Yakub verdwenen; zwaargewond wordt hij gevonden in een diepe kloof. Is hij gestruikeld en naar beneden gestort, of…? Dan komt er een brief uit Istanbul, van oom Gevriye. Dat is het startsein voor de vlucht uit Turkije… Ondanks alle angst ervaren de vluchtelingen Gods nabijheid, als verhoring op hun gebed. Maar het zwijgzame vertrek in het nachtelijk donker, een onverwachte passagier, een verdachte pompbediende en een zoektocht in Istanbul houden de reizigers in grote spanning tot de aankomst bij oom Gevriye. En dan zijn ze Turkije nog steeds niet uit!

Uitgeverij: www.uitgeverijmes.nl
ISBN 139789076061283

€ 9,49 | bol.com

Gedwongen te zwijgen


Sarah en haar moeder maken zich grote zorgen. Nadat Sarah door haar vader naar Turkije was ontvoerd, zag ze kans om naar Nederland te vluchten. Ze werd daarbij geholpen door christen-Turken: de familie Bakyr. Sarah woont weer bij haar moeder, maar vader Samir bedreigt hen en ze voelen zich niet veilig. Hij moet en zal zijn dochter weer in Turkije bij zich hebben, waar hij haar wil uithuwelijken aan een moslim. Als de familie Bakyr ook naar Nederland wil vertrekken achterhaalt de vader van Sarah hen, om met hen mee te reizen en Sarah op te halen. Maar dan wordt Turkije door een zware aardbeving getroffen en vallen alle plannen in duigen. Sarah’s vader gaat echter door met het uitvoeren van zijn plannen en deinst nergens voor terug om zijn doel te bereiken. In Nederland wacht Sarah in angstige spanning op haar vriend Yusuf Bakyr. Zal ze hem ooit weer zien…?

Uitgeverij: www.uitgeverijmes.nl
ISBN 139789076061788

€ 5,95 | bol.com |

Onverwachts weerzien

De familie Bakyr is uit Turkije vertrokken om een nieuw bestaan op te kunnen bouwen. Dat ze christen zijn, werd in hun woonplaats niet geaccepteerd en hun bestaan werd op gemene wijze bedreigd. Ze maken de reis samen met Shemet Samir, die in Nederland zijn uit Turkije gevluchte dochter Sarah hoopt te vinden. Als ze via Oostenrijk en Duitsland naar Nederland rijden wordt Yusuf Bakyr voortdurend door Samir bedreigd. Daarmee wil hij voorkomen dat Yusuf in Nederland eveneens op zoek gaat naar zijn dochter., om hun vriendschap te verstevigen. Als Yusuf gedwongen bij Samir in de auto zit, krijgen ze een ernstig ongeluk en wordt er voor hun leven gevreesd. Wacht Sarah tevergeefs op haar vriend en zal ze haar vader ooit nog zien...?

Uitgeverij: www.uitgeverijmes.nl
ISBN 139789059520271

€ 9,95 | bol.com

© 2016 Japke de Kraker | Webdesign: Web Made Easy